برنج کته سالمتر است یا برنج آبکش؟
تفاوت در نحوه پخت کته یا آبکش برنج فقط بر میزان موادمغذی موجود در آن اثر میگذارد. با آبکش کردن برنج، ویتامینهای محلول در آب آن مانند ویتامینهای گروه B از بین میروند.
ارزش تغذیهای خوراکیهایی مانند برنج و نان به ویتامینهای گروه B موجود در آنهاست که برای سوختوساز کربوهیدراتها مورد نیاز هستند. این ویتامینها به دلیل اینکه محلول در آب هستند، وقتی با حرارت زیاد میجوشند، در آن حل و با آبکش کردن برنج، دور ریخته میشوند و در نهایت برنج با نشاسته آن میماند اما دیگر آن ویتامینهایی که باعث سوختوساز ترکیبهای فوق و آزادشدن انرژیشان میشود، وجود ندارد.