مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم
مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم

نوشا به های رژیمی

نوشا به های رژیمی


یک پرسش: اساسا مشکل متخصصان تغذیه و پزشکی با نوشابه های گازدار (کولاها) در چیست؟


پاسخ: مشخصا بزرگترین مشکل نوشابه ها در مقدار نسبتا بالای قند آن هاست، قندی که در معیت گاز در یک نوشابه خنک به آن طعم دلچسبی


(دست کم برای بسیاری افراد) می دهد. این قند جدای از تاثیرات مخرب موضعی بر دندان ها، موجب دریافت مقدار زیادی کالری اضافی می شود


که ممکن است در ایجاد بافت چربی اضافی و چاقی بی تاثیر نباشد. صنعت برای رفع این مشکل، فرمول دیگری را به بازار معرفی کرده که در آن


به جای قند از شیرین کننده ها (مواد غیرقندی) استفاده می شود. کالری این شیرین کننده ها خیلی کمتر از قند است اما مشکل اینجاست که


در عین شیرینی بیشتر آن ها در قیاس با قندهای معمول، طعم دهانی نوشابه های عادی را إیجاد نمی کنند و ممکن است به مذاق شیفتگان


نوشابه خوش نیاید!


مشکل دیگر نوشابه ها اما وجود ترکیبی است به نام اسید فسفریک که دفع کلسیم با ادرار را شدت می بخشد. گفته می شود مصرف نوشابه


های گازدار سهم به سزایی در افزایش شیوع پوکی استخوان در جامعه دارد. أسید فسفریک در نوشابه های رژیمی و غیررژیمی هر دو وجود


دارد. 



نتیجه: مصرف نوشابه به عنوان یک تنوع مثلن هفته ای یک بار در بیشتر افراد مشکلی إیجاد نمی کند، البته چه بهتر که همان یک بار هم از


نوشابه بدون قند استفاده شود.


نکته: ماء الشعیرهایی که در بازار ایران هستند از آب، قند و اسانس تشکیل شده اند و فرق چندانی با نوشابه های معمولی ندارند.


در پست بعدی چند کلمه ای در مورد سس های رژیمی خواهم گفت.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.