مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم
مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم

قرص های لاغری خوب یا بد؟



بر خلاف تصور عمومی که قرص های لاغری موجب کاهش وزن و آب کردن سریع چربی ها می شوند،


 آنها دارای هزینه، عوارض جانبی و کاهش وزن محدودی می باشند. واقعیت این است که کاهش وزن


 و تناسب اندام به هیچ وجه، معجزه انگیز و آنی نمی باشد و وزنی که به مرور اضافه شده، به یکباره


 از بین نمی رود. در یک جمله می توان گفت که تنها راه کاهش وزن، ورزش و رژیم غذایی سالم است.


واقعا چه کسی از قرص های لاغری که تصور می شود به یکباره چربی ها را آب و وزن را کم می کند،


 بدش می آید؟ با تاثیری که تصور می شود آنها بر روی کاهش اشتها، کاهش جذب چربی و افزایش


 چربی سوزی داشته باشند، کمی غیر واقعی به نظر می رسند. پس واقعیت چیست؟ اما همه ی ما


 حقیقت علمی را می خواهیم، نه عکس های مبالغه آمیزی که روی بسته ی قرص های لاغری 


مشاهده می کنیم.

 

نظریات علمی در مورد قرص های لاغری چیست؟

 

قرص های لاغری نباید به هیچ وجه یک راه حل طولانی مدت شناخته شوند. هزینه، عوارض جانبی و


 کاهش وزن محدودی که با این قرص ها رخ می دهد، به هیچ وجه قابل مقایسه با رژیم غذایی و


 ورزش نیست. به عبارت دیگر، غذای کمتر و تحرک بیشتر.

 

 

بهترین راه برای کاهش وزن، تناسب اندام و سلامت


توصیه ی متخصصان تغذیه در مورد قرص های لاغری این است که زمان و پول خود را صرف آن نکنید.


 یکی از ناکامی های همیشگی ما رژیم های افراطی، راه حل های عجیب و غریب و به اصطلاح


 جادویی است. دلیل آن هم کاملا مشخص است. متاسفانه ما به زندگی در دنیای سریع و پر مشغله


 عادت کرده ایم و هیچ عجیب نیست که به دنبال یک راه حل فوری باشیم.

 

: رژیم غذایی ترسناک نیست!

 

اما آیا تاثیر چنین قرص هایی واقعیست و یا اینکه می خواهیم آن را به زور به خود بقبولانیم؟ بگذارید


 واقع گرا باشیم. اول اینکه باید بدانید که بدن ما به گونه ی دیگری عمل می کند. حتما مدت زمان


 زیادی طول کشیده تا شما دچار چنین اضافه وزنی شوید. بنابراین برای کاهش آن هم به مدت زمان


 زیادی نیاز دارید. دوم، باید این واقعیت را قبول کنید که نمی توانید از تحرک فرار کنید. به هیچ وجه یک 


شبه نمی توانید به تناسب اندام برسید.


 بدن شما به سرعت قوی نمی شود و شما به یکباره سالم نخواهید شد. اگر واقع گرا باشید، خواهید


 دانست که قرص های لاغری به یکباره شما را نمی توانند لاغر کنند. واقعیت این است که کاهش وزن


 و تناسب اندام به تدریج حاصل می شوند.


 

نقاط مشترک افرادی که موفق به کاهش وزن شدند، چیست؟


یک هدف خود تنظیم شده- این بدان معناست که شما این کار را برای خود و دلایل خود انجام می


 دهید.یک سبک زندگی فعال- بدان معنا که ورزش را به بخشی از زندگی خود وارد کنید، نه آن را به


 عنوان یک کارخسته کننده و نامنظم انجام دهید.


صبحانه و وعده های غذایی منظم- صرف نظر کردن از وعده های غذایی، منجر به پرخوری در ادامه ی


 روز می شود.


کاهش سطح استرس- قدرت روانی و ثبات برای کاهش وزن به اندازه ی تغذیه و ورزش اهمیت دارد.


حمایت اجتماعی- شما باید در ادمه ی مسیر مسئولیت پذیر باشید و از دیگران کمک بگیرید.


قرص های لاغری نه تنها انتخاب خوبی برای لاغر شدن نیستند، بلکه روش هوشمندانه ای نیز به نظر


 نمی رسند. چرا باید سلامت خود را به خطر بیاندازید و هزینه کنید؟ به هیچ وجه گول تبلیغات وسوسه


 انگیز قرص های لاغری را نخورید.



ماه رمضان و تغذیه


برای بسیاری از مردم سوال اساسی در رابطه با روزه این است که روزه داری برای سلامتی خوب است یا خیر، پاسخ به این


سوال نیازمند مروری بر اتفاقات رخ داده در بدن طی روزه داری است.تغییراتی که در پاسخ به روزه داری در بدن رخ می


دهد بستگی به مدت روزه داری دارد، بدن 8ساعت پس از آخرین وعده غذایی وارد شرایط روزه داری می شود و این


هنگامی است که جذب مواد غذایی پایان می یابد.در حالت عادی، گلوکز بدن که در عضلات و کبد ذخیره می شود و جز


منابع اصلی گلوکز بدن است برای تامین انرژی مورد استفاده قرار می گیرد، پس از گلوکز چربی دومین منبع استفاده


انرژی است، مقدار کمی گلوکز نیز از طریق مسیرهای ویژه درکبد به صورت همزمان ساخته می شود.تنها در یک روزه داری


طولانی که هفته ها طول می کشد، بدن از پروتئین ها که منابع گران انرژی هستند استفاده می کند که این حالت از


لحاظ فیزیولوژیک "گرسنگی" خوانده می شود، که برای سلامتی عمومی بدن مضر است. ماه رمضان فرصتی برای تخلیه


ذخایر انرژی است که این امر منجر به انتقال منبع انرژی به صورت تدریجی به سمت چربی ها می شود، استفاده از چربی


ها به عنوان منبع انرژی دارای فواید زیادی برای سلامتی از جمله کاهش وزن، کاهش سطح کلسترول،کنترل بهتر دیابت


وکاهش فشار خون است، علاوه بر این به نظر می رسد یک پروسه سم زدایی نیزاتفاق می افتد که سموم نامحلولی که به


تدریج در بافت چربی ذخیره می شود از بدن برداشته می شود. در پایان روزه داری رنگ زبان بیانگر میزان سم زدایی انجام


شده در بدن است.با روزه داری روی زبان را یک لایه زرد،سفید یا خاکستری می پوشاند .وجود این لایه نشان دهنده


انجام عمل سم زدایی است و با اتمام سم زدایی این لایه از بین می رود. پس از چند روز سطح اندورفین در خون به میزان


زیادی افزایش می یابد که احساس خوشایند تندرستی و سلامتی به فرد دست می دهد. برای جلوگیری از تحلیل پروتئین


های بدن وعده های غذایی باید سطح کافی از انرژی مورد نیاز بدن را دارا بوده و حداقل 75-60گرم پروتئین با کفایت


بالا را تامین کند، روزانه 20 تا 30 گرم پروتئین برای اعمال فیزیولوژیک بدن از پروتئینهای بدن برداشته می شود، بنابراین


همه سلولها باید برای ساختن پروتئینهای جدید مقدار کافی پروتئین در دسترس داشته باشند. همچنین نسبت اسید های


آمینه مختلف در پروتئین رژیم غذایی باید با نسبت آنها در بافت های بدن یکسان باشد تا تمام پروتئین های رژیم غذایی


کاملا برای تولید پروتئینهای جدید قابل استفاده باشد اگر غلظت یک اسید آمینه مشخص


پایین باشد باقی اسید های آمینه نیز بی استفاده می مانند. توصیه می شود در ماه رمضان نیز همانند سایر اوقات سال


سه وعده غذایی میل شود: افطار، شام و سحری. در سالهایی هم که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، صرف غذا


در دفعات کمتر از 2 بار توصیه نمی شود، اصول کلی تغذیه صحیح در ماه رمضان مانند سایر اوقات به معنی رعایت دو


اصل تعادل و تنوع است،تنوع به معنای استفاده از تمام گروههای غذایی است و منظور


از تعادل استفاده از تمام گروههای غذایی به مقدار کافی است. به طور کلی افراد دارای اضافه وزن و چاق باید 20 درصد


غذای کمتری در ماه رمضان نسبت به مواقع دیگر دریافت کنند.علاوه بر این جهت احساس گرسنگی و تشنگی کمتر به


خصوص در فصل تابستان لازم است تغییراتی در رژیم غذایی داده شود که در ادامه نکاتی ارائه می گردد.

56.jpg

      

   سحر

1.بسیارى از افراد معتقدند هنگام سحرى بایستى از موادغذایى که انرژى بالایى دارند استفاده کنند تا در طول روز


احساس گرسنگى نکنند، به خاطر همین مسأله خوردن غذاهاى چرب را ترجیح مى دهند، ولى بایستى توجه داشت که به


دنبال مصرف موادغذایى پرچرب، تشنگى شدیدى عارض شده که باعث ایجاد مشکلات عدیده اى در این افراد مى گردد، از


طرف دیگر عده اى، موادقندى را ترجیح مى دهند که ذکر این نکته ضرورى است که مصرف مواد قندى و شیرینى به مقدار


زیاد و در یک وعده باعث افزایش ناگهانى هورمون انسولین در خون شده و با توجه به اینکه این هورمون باعث کاهش


قند خون مى گردد ممکن است عوارضى چون سرگیجه، بى حالى، پرخاشگرى، عصبانیت و ضعف ناگهانى به وجود


آیدعلاوه بر این افزایش انسولین موجب احساس گرسنگی بیشتر و میل به غذا می شود.پس بهتر است در وعده غذایى


سحرى از موادغذایى که دارای کربوهیدراتهای پیچیده(غذاهایی هستند که کمک می کنند میزان انرژی حاصل از غذا در


طول روز به مرور افزایش یابد) هستند استفاده گردد.


کربوهیدراتهای پیچیده در غذاهایی مانند:جو، گندم، غلات و حبوبات، آرد سبوس دار، و برنج باسماتی به میزان بیشتری


وجود دارند.


همچنین استفاده از غذاهای غنی از فیبر که در سبزیجات و میوه ها(زرد آلو، انجیر، آلو سیاه) به میزان بیشتری وجود دارد


کمک به هضم آهسته غذا کرده و احساس گرسنگی و تشنگی کمتری به فرد روزه دار می دهند استفاده گردد.


2.صرف ماست و سالاد خصوصا سالادی که در تهیه آن از جوانه های خام (جوانه گندم، جوانه ماش و...) استفاده شده و


همچنین سوپ هایی که در تهیه آنها از جو پرک شده استفاده شده است در هنگام سحر بسیار مناسب است.


3. از مصرف مواد غذایی پرپروتئین (مانند کباب ها) در وعده سحری به میزان زیاد خودداری شود. این مواد غذایی به


دلیل داشتن پروتئین زیاد،سبب تشنگی در ساعات اولیه روز شده، روزه دار را دچار تشنگی شدید می نمایند، ولی از طرف


دیگر به دلیل قدرت سیر کنندگی فوق العاده پروتئین ها می توانند احساس گرسنگی را تا حد زیادی کاهش دهند، به


همین دلیل حد تعادل باید رعایت شود. هنگام صرف سحری از خوردن غذاهای خشک مانند کوکو سیب زمینی، کوکو


سبزی، کتلت، ،خامه، سس مایونز، زولبیا، بامیه، بادمجان خودداری شود، این غذاها خصوصا زمانی که با ادویه زیاد آماده


شوند موجب تشنگی شدید و ترش کردن و ورم معده می شوند، وعده سحری بهتر است حاوی پروتئین مانند گوشت،


مرغ، ماهی، شیر و حبوبات با حداقل مقدار روغن و چربی باشد.


افطار

1.بهتر است افطار با یک ماده قندی مانند خرما یا نبات همراه با آب جوش یا چای شروع شود تا افت قند خون جبران


شودهنگام افطار بایستى از موادغذایى استفاده شود که به طور ناگهانى به دستگاه گوارش فشار وارد نشود .در افطار باید


مقدار غذا را تدریجا اضافه کنیم و از رقیق شروع کرده و به غلیظ برسیم


2. نیاز فوری بدن درهنگام افطار به دست آوردن یک منبع انرژی به شکل گلوکز برای هرسلول زنده به خصوص سلول


های مغز و اعصاب است .خرما و آب میوه منابع خوب قند هستند، لذا هنگام افطار مصرف خرما، آب میوه ، سوپ


سبزیجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن توصیه می شود.


3.صرف زیاد مواد غذایی چرب و پر حجم هنگام افطار باعث بی اشتهایی در هنگام سحر می شود، چون هضم چربی ها در


بدن نیازمند مدت زمان طولانی تراست، استفاده از خوراکی ها و مواد غذایی تا دیر وقت و به تأخیر انداختن زمان خواب،


موجب بی اشتهایی و بی حوصلگی هنگام سحر می شود، بنابراین اگر وعده افطار به صورت مناسب مصرف شود مشکلی


برای وعده سحر ایجاد نخواهد شد


شام

  1. شام به عنوان یکی از وعده‌های غذایی، باید مورد توجه روزه داران قرار گیرد. با توجه به ساعت صرف افطار و فاصله تا


وعده سحری،می توان با فاصله حدود 2 ساعت بعد از افطار یک وعده غذایی مثل شام سبک صرف کرد. البته این به


وضعیت خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد. در فصل تابستان چون طول شب کوتاه است بهتر است که


روزه داران کمی پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک، اقدام به صرف شام نمایند.


 

ماه رمضان و تشنگی

یکی از مشکلات اساسی روزه داران در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند تابستان مقارن می شود، بروز تشنگی


در طول روز است.تشنگی موجب سردرد، خستگی، احساس تهوع و اختلال در تصمیم گیری در فرد شود. نیاز روزانه بدن


به آب 5/2-2 لیتر در روز است،


بدن راهکاری جهت ذخیره آب ندارد و از طرفی تشنگی یک علامت تاخیری محسوب می شود که لزوم توجه به مصرف آب


را دوچندان می کند، جهت مقابله با تشنگی راهکارهای زیر توصیه می گردد:


1.فاصله بین افطار و شام و فاصله بین افطار تا سحر زمانهای طلایی برای مصرف آب است.


2.از نوشیدنی‌های کافئین دار مثل چای قهوه و کولا کمتر استفاده نمایید زیرا کافئین مدر بوده دفع ادرار را زیاد می‌کند و


به همین جهت فرد را در طی روز دچار کم آبی و احساس تشنگی می‌سازدبرای مثال یک فنجان قهوه یک لیوان آب از بدن


دفع می کند.


3. نوشیدنیهای گازدار علاوه بر نفاخ بودنشان موجب اختلال در جذب آب شده و احساس تشنگی را برطرف نمی کنند.


4. از میوه ها وسبزیهای تازه به میزان زیاد استفاده شود، این دسته از موادغذایى با احاطه سایر گروههاى غذایى خورده


شده(به دلیل فیبر بالای آن) باعث می شوند آب موجود در غذا ها به مرور در طول روز آزاد شده و شخص احساس


تشنگی کمتری بکند، قند موجود در میوه ها در حالت خالص و بدون فیبر هم دیرتر از قندهاى ساده جذب مى گردد که


این امر به همراه اثر فیبر در هضم آهسته غذا سبب مى گردد فرد دیرتر احساس گرسنگى نماید بنابراین توصیه مى شود


در سحرى از مواد غذایى پرفیبر مثل سبزیجات و بالاخص میوه ها استفاده کنید.


5. مصرف غذا های آبکی مانند سوپ، آش، شیر و چای کمرنگ هم کمک کننده است، کاهو، کرفس، خیار، کلم، هندوانه،


بروکلی و اسفناج وهندوانه از جمله میوه ها و سبزیجاتی هستند که بیش از 90% آنها را آب تشکیل می دهد بنابراین تا


حدود زیادی مانع تشنگی می شود برای کاهش میزان تشنگی می توانید از لیمو ترش، ماست و سبزی خوردن تازه هم


استفاده نمائید.


6. از نوشیدن مقدار زیاد آب در یک زمان و مخصوصاً در وعده سحر پرهیز نمایید، زیرا آب اضافی که در یک زمان وارد


بدن می شود، توسط کلیه ها دفع می گردد


7.از مصرف مواد غذایی پر نمک مانند ترشی، انواع کنسروها، پنیر و دوغ پر نمک و سس ها مخصوصاً در وعده سحر


بپرهیزید، غذاهای پر نمک و همچنین غذاهایی که آب جذب میکنند مانند ته دیگ و ماکارونی نیاز بدن به آب را افزایش می دهد.

8. در میان عرقیات تنها کاسنی خاصیت خنک‌ کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می‌شود نوشیدنی‌هایی مانند


خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.


9.جهت احساس تشنگی و خشکی کمتر دهان پس از سحر جهت مسواک زدن از خمیر دندان کمتری استفاده کنید

چرا برنج قهوه ای بخوریم؟


برنج قهوه ای در واقع همان برنج سبوس دار است که تنها پوسته ی خارجی و غیر خوراکی آن گرفته شده و به دلیل فیبر فراوان برای کاهش وزن مفید است. به طور کلی برنج، یک وعده ی سیر کننده در هر رژیمی محسوب می شود. اما برنج قهوه ای گزینه ی بهتریست. 

چگونه از برنج قهوه ای برای کاهش وزن استفاده کنیم؟


برنج قهوه ای یک سیر کننده ی همه کاره و سالم است که می توانید به وعده های غذایی خود اضافه کنید. علاوه بر آن، یک مغذی متراکم است. بدین معنا که به شدت سیر کننده و کالری آن بسیار کمتر از برنج سفید است.  یک فنجان برنج قهوه ای پخته 220 کالری دارد، در حالیکه یک فنجانبرنج سفید تنها حاوی 245 کالری می باشد.

فواید برنج قهوه ای چیست؟


این برنج سرشار از فیبرهای ضروریست که بدن شما برای عملکرد بهتر به آن نیاز دارد. فیبر یک ماده ی مفید برای بهبود حرکات روده، کاهش کلسترول، کاهش وزن و پیشگیری از بیماری است. یک رژیم غذایی پر فیبر می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را نیز کاهش دهد.

هر فرد به طور متوسط باید بین 20 تا 40 گرم فیبر در روز مصرف کند. اگر شما یک خانم زیر 50 سال هستید، روزی 21 تا 28 گرم فیبر در روز نیاز دارید. آقایان زیر 50 سال به فیبر بیشتری از زنان نیاز دارند، یعنی چیزی در حدود 30 تا 38 گرم. اگر بالای 50 سال سن دارید، مصرف فیبر خود را باید از این مقدار نیز بیشتر کنید.


شما را از شر چربی های احشایی رها می کند


چربی های احشایی یکی از خطرناک ترین چربیهاست که دورِ اندام های اصلی ذخیره می شود و سلامت افراد را به خطر می اندازد. خوشبختانه یکی از مطالعات نشان داد که مصرف برنج قهوه ای خطر چربی های احشایی را که در ناحیه ی شکم جمع می شوند کمتر می کند. در این مطالعه افرادی که به جای برنج سفید برنج قهوه ای مصرف کردند، سریع تر از افراد دیگر موفق به چربی سوزی شدند.

سرشار از ویتامین و مواد معدنیست


اگر تا کنون قصد کاهش وزن داشته اید، احتمالا می دانید که مصرف ویتامین ها و مواد معدنی تا چه حد ضروری است. خوشبختانه برنج قهوه ای سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان های سالم است. برخی از ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن عبارتند از:

اطلاعات غذایی برنج قهوه ای/ ارزش روزانه
  • زینک: 4 درصد
  • تیامین: 6 درصد
  • نیاسین: 8 درصد
  • آهن: دو درصد
  • فسفر: 8 درصد
  • منگنز: 45 درصد
  • منیزیم: 11 درصد

به مدت بیشتری شما را سیر نگه می دارد


کنترل گرسنگی نقش مهمی در کاهش وزن دارد. اگر هر چند ساعت یکبار احساس گرسنگی شدید به شما دست بدهد، به هیچ وجه نمی توانید به وزن دلخواهتان برسید. کاهش وزن 80 درصد به رژیم غذایی و 20 درصد به ورزش بستگی دارد. به همین دلیل حتی اگر به شدت ورزش کنید، اما غذای مناسب نخورید به هیچ وجه نمی توانید وزن خود را کاهش دهید.

فیبر موجود در برنج قهوه ای به زمان زیادی برای هضم شدن نیاز دارد، در نتیجه تا وعده ی بعدی شما را سیر نگه می دارد. 1 تا 2 فنجان برنج قهوه ای در روز به شدت به کاهش وزن شما کمک می کند.

چربی خون را پایین می آورد

برنج قهوه ای غلات کامل حاوی ماده ای به نام لیگنان است. این ترکیبات گیاهی دارای اثر ضد التهابی بر روی عروق می باشد. به علاوه، تراکم چربی و فشار خون را کاهش می دهد

چگونه بفهمیم یک برنامه غذایی برایمان مناسب است؟

 

 

چگونه بفهمیم یک برنامه غذایی برایمان مناسب است؟


درست مثل پیدا کردن یک شلوار ورزشی فاق بلند یافتن یک برنامه غذایی مناسب برای بدن نیز نیازمند آزمون و 


خطاهای بسیاری می باشد. کلید موفقیت در کاهش وزن در کمترین زمان ممکن، به حداقل رساندن طیف خطاها


 می باشد. ما در این مقاله چندین سوال را مطرح کرده ایم 


که پاسخ به آنها نشان می دهد که آیا با برنامه ی رژیمی مورد نظرتان، نتایج دلخواه را به دست خواهید آورد یا نه؟.


آیا تنها وقتی گرسنه اید غذا می خورید و وقتی سیر می شوید، دست از خوردن می کشید؟

 

رژیم هایی که شما را از غذا خوردن محروم می کنند و شما را گرسنه نگه می دارند، متابولیسم تان را منحل می


 کنند و باعث پرخوری شما در آینده می شوند. در نتیجه رابطه ی بدن شما را با غذا دچار مشکل می کنند. چه


 بخواهید وزن کم کنید و کالری بسوزانید و چه خواهان مصرف میزان غذای کم تری باشید، بهترین راه این است 


که به ندای گرسنگی بدنتان گوش دهید.

 

آیا در برنامه غذایی خود از کربوهیدرات های غلات کامل، پروتئین، چربی و فیبر استفاده می کنید؟

 

ترکیب کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها می تواند انرژی سریعی برای بدنتان مهیا کند و آن را برای مدتی 


طولانی سیر نگه دارد. 


مراقب رژیم هایی که شما را به شدت از مصرف درشت مغذی ها مثل کربوهیدرات، پروتئین یا چربی باز می


 دارند باشید. شما برای یک زندگی سالم و کاهش وزن به همه ی آنها احتیاج دارید.

 

آیا در برنامه غذایی خود میان وعده های مایع مصرف می کنید؟

 

اگر از میان وعده های مایع استفاده می کنید به چیزهایی که می نوشید، توجه کنید. اگر این مایعات شیرین شده اند


 یا سرشار از آب میوه هستند، مراقب باشید. این نوشیدنی ها قند خون را به شدت افزایش می دهند و حتی شما را


 از قبل گرسنه تر می کنند. اگر نوشیدنی شما بیشتر حاوی سبزیجات است، سعی کنید به میزان متعادل از


 کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی های سالم بهره بگیرید و کالری هایی که بدنتان به آن نیاز دارد نیز مصرف


 کنید.

 اما به یاد داشته باشید که اگر برای مدتی مصرف یک اسموتی یا وعده ی غذایی جایگزین برای شما مناسب بود، برای همیشه نمی توانید از آنها استفاده کنید.

 

آیا به دلیل داشتن رژیم، از رفتن به رستوران پرهیز می کنید؟

 

یک ذهنیت محدود همیشه پایدار نخواهد بود. بدین معنا که اگر اجازه ی رفتن به رستوران را نداشته باشید یا نتوانید


 چیزی در منوی رستوران برای خوردن بیابید با مشکل مواجه خواهید شد. برنامه غذایی شما باید با سبک زندگی


 تان همخوانی داشته باشد تا به کاهش وزنتان کمک کند.

 بهترین کاری که می توانید در رستوران انجام دهید، مصرف غذاهای مغذی مثل پروتئین های بدون چربی و


 سبزیجات بخارپز و توجه به میزان مصرف آنهاست.

 

نسبت به رژیم غذایی خود چه احساسی دارید؟

 

اگر در هفته های اول رژیم غذایی خود احساس انرژی، تمرکز، شادمانی و رضایت می کنید، باید به شما بگویم که


 رژیمتان کاملا صحیح است. احساس شما همیشه نشانه ی کوچک ترین چیزهاییست که در بدنتان رخ می دهد،


 بنابراین یک رژیم غذایی خوب احساسات خوبی در شما ایجاد می کند. اگر احساس خستگی، گرسنگی، کج خلقی و


 ترس می کنید، احتمالا به یک تغییر در بدن خود احتیاج دارید.

 

آیا در غذای شما چیزی هست که رژیمتان آن را حذف کند؟


اگر برنامه غذایی شما هر یک از میوه ها، حبوبات، نان ها و یا هر غذای سالم دیگری را حذف می کند، نباید زیاد 


به آن پایبند باشید. حتی برخی از رژیم های غذایی که شما را از خوردن غذاهای ناسالم مثل چیپس و کلوچه به


 کلی باز می دارند نیز زیاد واقع گرایانه نیستند.

 

آیا برنامه غذایی شما به گونه ایست که می توانید آن را در طولانی مدت حفظ کنید؟

 

اگر می خواهید رژیم غذایی شما مفید و کارساز باشد، غذاهایی که می خرید، می پزید و می خورید، باید به گونه


 ای باشند که بتوانید آن را در طولانی مدت حفظ کنید. به خاطر داشته باشید که یک برنامه غذایی خوب، برنامه ای


 نیست که تنها برای یک هفته یا یک ماه دوام داشته باشد.

 

چه میزان از برنامه غذایی شما از غذاهای رژیمی تشکیل شده است؟

 

غذاهای فرآوری شده به خصوص آنهایی که برچسب سلامت و کاهش وزن دارند با غذاهای کم کالری اما مغذی


 اشتباه گرفته می شوند. یک ماده ی غذایی به دلیل داشتن کالری کم، لزوما سالم و رضایت بخش نیست. بلکه


 متراکم ترین غذاها شامل محصولات کامل و غیر فرآوری شده مثل غلات کامل و گوشت های بدون چربی هستند.

 

آیا پیش از این نیز چنین رژیم غذایی را تجربه کرده اید؟

 

بیشتر اوقات افراد همان اشتباهاتی را که قبلا در رژیم غذایی خود انجام داده اند، تکرار می کنند. برای مثال اگر


 کالری شماری یا کاهش کربوهیدرات ها در گذشته نتوانستند به کاهش وزن شما کمک کنند، هیچ دلیلی برای


 شروع دوباره ی این رژیم ها وجود ندارد. تنها زمانی یک رژیم غذایی برای بار دوم بر روی شما تاثیر خواهد


 داشت که تغییرات چشمگیری در زندگیتان داده باشید.

 

قدم بعد چیست؟


اگر برنامه غذایی شما صحیح است: کار سخت را انجام داده اید. شما یک استراتژی خوب برای خود یافته اید. تنها


 کاری که باید انجام دهید این است که سخت به آن بچسبید. با داشتن یک انگیزه ی قوی و تحمل بالا و پیوستن به


 گروه ها و جوامع کاهش وزن می توانید به اهداف خود دست یابید. در طول یک هفته، یک ماه و حتی یک سال


 اگر حس کردید برنامه ی رژیمی شما آثار قبل خودش را ندارد، از ایجاد تغییر در آنها نترسید.

 

رژیم غذایی شما یک روند در حال پیشرفت است: شما دو گزینه دارید، می توانید رژیم غذایی خود را رها کنید و


 به دنبال یک شیوه ی جدید باشید یا اینکه همین شیوه ی فعلی را با کمی تغییر به کار برید. یک انتخاب درست


 بستگی به میزان سلامت، رضایت بخشی و پایداری برنامه غذایی تان دارد. هر برنامه ای که برای خود انتخاب


 می کنید، لزوما نباید از یک رژیم غذایی خاص پیروی کند، همین که این برنامه غذایی در مورد شما کارساز


 باشد، کافیست.